İnternetin komedi figürü nasıl Kraliyet ekolüne dönüştü?

York Dükü Prens Andrew ve York Düşesi Sarah'ın büyük kızı Prenses Beatris İngiliz magazin basınının en gözde figürlerinden biriydi. Nedeni ise Prensesin seçtiği birbirinden normal giysiler. Bazen mahalle terzisine diktirilmiş gibi duran kırsal yaşam esintili elbiseler bazen de çöreği anımsatan şapkalarla kameralara yansıyan Prenses, nasıl bugünün moda ikonu haline geldi? Yanıtları sizin için derledik...

İngiliz Telegraph'ın Moda Editörü Laura Craik'e göre her şey Prenses Beatris'in, 2011 yılında Galler Prensi ve Prensesi'nin düğününde taktığı simit şekilli şapkayla başladı. Sosyal medyada 'şaşırtıcı derecede kötü' başlığıyla yayınlanan haber biranda en çok okunan haberler arasına girdi. 


SİMİT ŞAPKA ZORBALIĞI

İngiliz Kraliyet Tahtına sırası geldiğinde oturacak tüm adaylar, övgüler söz konusu olduğunda, 'çağdaş ihtişamın zirvesi' başlığıyla karşınıza çıkıverir. Prenses Beatris'in taht varisleri arasında 9. sırada yer alması ise görsel sorumluluğunu daha artıran nedenlerden biri.

Stil; bir insanı olduğu kadar ya da olduğundan daha fazla çarpıcı gösteren bir modern sanat dalı. Ve şimdi insana uyarlandı: Prenses Beatris. Evet, 2011'de Galler Prensi ve Prensesi'nin düğününde taktığı büyük "simit" başlığıyla dünya çapında alay konusu olan da aynı Prenses Beatris, internetteki sosyal medya kullanıcılarının, şeklini bir klozet kapağına benzetecek kadar ileri gittiği şapkayı taşıyan da...


PRENSESİN GİZLİ SİLAHI NE?

Beatris, tüm bu zorbalığın ardından geçen on üç yıl sonra artık kaba benzetmelerin kurbanı değil, Tatler'ın yıllık En İyi Giyinenler listesinin galibi. Artık 'şaşırtıcı derecede kötü' şapkalar takmıyor, ancak 35 yaşındaki prenses şu anda 'tarz konusunda tartışmasız kraliçe' olarak selamlanırken, tahtın arkasında bir güç var. En iyi giyinenler listesinde zirvede yer alan herkeste olduğu gibi. Beatris'in gizli silahı mı? Kendisi kadar iyi bağlantıları olan 41 yaşındaki stilist Olivia Buckingham.

Uzun boylu, incecik Buckingham, stilist olmasaydı podyum modeli olabilirdi. Vücuda oturan trendin sadık bir takipçisi olan Buckingham'ın kendi stili, tulumlar, göbeği açıkta bırakan üstler, uzun dantel gece elbiseleri, leopar desenli tamamlayıcılar ve kristallerle süslenmiş mini elbiseler...


'KONFOR ALANININ BİRAZ DIŞINA ÇIKARAK...'

Beatris'i (henüz) bu kadar cesur giysilerle giydirmemiş olsa da, şüphesiz prensesin stilini modernize etti. Buckingham'ı işe almadan "önce ve sonra" çekilen fotoğraflarda belirgin bir fark var: o artık hangi siluetlerin ve kumaşların daha iyi fotoğraflandığını biliyor.

"Asla bunun benimle ilgili olmasını istemiyorum, ancak müşterilerimin sınırlarını zorlamayı, deney yapmalarına ve konfor alanlarının biraz dışına çıkmalarına izin vermeyi seviyorum" diyor Buckingham. 

Beatris her zaman modayla ilgilenmişti, ancak moda ona bu kadar nazik davranmadı. 20-30'lu yaşlarının başında, müttefiklerinin bile biraz yaşlandırıcı olduğunu kabul edeceği fraklara olan düşkünlüğü nedeniyle sık sık "kırışık" olarak tanımlanıyordu. Vivienne Westwood ve Roksanda gibi zorlu tasarımcıları giyerken cesaretine hayran kalmanız gerekir ama detaylar onu sık sık hayal kırıklığına uğratıyordu. 

Ancak son aylarda Beatris'in stili hem özgüven hem de duruş açısından gelişti ve büyüdü. Bu yıl Ascot'taki Kadınlar Günü'ne katılırken, ten rengi topuklu ayakkabılar ve uyumlu bir şapka ile giydiği yeşil çiçek desenli Emilia Wickstead elbisesiyle mükemmel görünüyordu. Wimbledon'da ise bu sefer klasik Chanel bale ayakkabılarıyla giydiği Monique Lhuillier imzalı başka bir çiçek desenli elbise seçti. Çiçek desenleri açıkça favori bir stil olsa da, bir zamanlar tercih ettiği yaşlandırıcı topuzların yerine artık saçlarını gevşek ve daha doğal bir şekilde bırakmayı tercih ediyor.


KAMERAYA HOŞ GÖRÜNEN ŞIK KUMAŞLAR

Tartışmasız bir şekilde, prensesin gece kıyafetleri daha da belirgin bir dönüşüm geçirdi, Buckingham onu ​​kamerada güzel görünen hoş kumaşlarla şekillendirdi. Buckingham ve prensesin birçok ortak arkadaşı var. Bunlar arasında sosyetik ve sofra takımı tasarımcısı Alice Naylor-Leyland, Londra Moda Haftası'nın önemli ismi Emilia Wickstead ve moda ve yaşam tarzı girişimcisi Alex Eagle yer alıyor.